Een goede directeur wil zichtbaar zijn!

Het ambacht van schooldirecteur is een bijzondere. Als directeur bent u iemand die de plannen maakt en de handen uit de mouwen steekt. Iemand die zich heel betrokken voelt, maar vaak afstand moet nemen. Iemand die communicatief vaardig is, maar ook vaak alleen werkt. Een directeur moet een baken zijn in een woelige zee. Is het wel eens opgevallen dat directeuren doorgaans weinig ziek zijn? Kortom: de directeur kan veel, heel veel.

Maar dat weten veel anderen niet: als directeur stelt u uzelf voorwaardelijk en verdienstelijk op. U zorgt ervoor dat anderen gaan stralen. Kinderen en leerkrachten goed uit de verf komen. Daar haalt u uw voldoening uit.

Daarom is er één keer per jaar een dag speciaal voor u: de Dag van de Directeur! Een dag waarop stil kan worden gestaan bij het belang van een directeur. Om in PR-termen te spreken: de directeur is immers de opper-ambassadeur!

Tip-top in orde!

De directeur: tip-tboxdvddop in orde!

Veel directeuren gebruiken de Dag van de Directeur om het team uit te nodigen de directeur van feedback te voorzien.
Dit kan in de vorm van tips en tops. Als u het aandurft als directeur, kunt u, naast het team, ook de verschillende oudergeledingen betrekken, of alle ouders of zelfs leerlingen. U kunt hier een bestand downloaden waarmee u kaartjes kunt maken waarmee mensen tips en tops kunnen geven.

Dag van de Directeur: complimentendag!

complimentenkaartDag van de Directeur: Complimentendag!

Als u als leerkracht, ouder van een geleding, leerling of andere betrokkene uw directeur wilt verrassen, kunt u dat doen door ‘in het geheim’ complimenten te verzamelen over de directeur. Download hiervoor het complimentenblad en verspreid het. Zorg ervoor dat de formulieren weer in uw bezit zijn, dan kunt u er een collega, slinger of boek van maken en uw directeur hiermee verrassen op de Dag van de Directeur! 🙂

Een werkdag van de Directeur: ouderbrief

014Een werkdag van de directeur

De Dag van de Directeur is een uitgelezen mogelijkheid om ouders een kijkje te geven in de keuken. Wij hebben een ouderbrief gemaakt die u kunt gebruiken als nieuwsbrief voor uw ouders. Veel ouders hebben niet echt een beeld bij wat de functie van directeur inhoudt, maar willen dit best graag weten!